Friluftsfolk & fotografer

For alle som liker å være ute i naturen, enten det er på land eller vann, er Hitra full av muligheter. Øya er naturligvis kjent for sine fiskesteder og artsmangfoldet i sjøen, men det er også spektakulære opplevelser i vente for de som velger å utforske øya til fots.

I Kvenvær har vi totalt 21 rorbuer og leiligheter til leie, mens i Grefsnesvågen har vi totalt 19 stk.

Bestill her

Turer og fiske

Det finnes mange ulike turer å gå på Hitra, og vi hjelper deg mer enn gjerne med tips. Jakter du på flotte utsikter, kan vi for eksempel anbefale å ta turen til Skårfjellet, Håvikfjellet, eller Mørkdalstuva. Eller hva med å legge turen til Tonningen, det karakteristiske og vakre fjellet med sine bratte fjellsider og flate topp. Herfra får du nydelig utsikt over Kvenværsøyan i vest og Bispøyan i nord. For fotografer byr disse turene på spektakulære bilder, og legger man turen til solnedgang eller soloppgang er man garantert et vinnerbilde.

I tillegg er Hitra full av vann og små innsjøer som egner seg godt for ferskvannsfiske. Her kan man få både ørret og ål på kroken, som kan tilberedes og sløyes i et av våre sløyerom.

Fotografer

I tillegg til flotte naturbilder fra de mange turene man kan dra på, kan man også få bilder fra øyas rike dyreliv. Blant annet kan man dra på ørnetitting og se havets flyvende konge seile gjennom lufta på jakt etter fisk. Eller man kan besøke hjortefarmen DalPro og få heldige bilder derfra.

Bestill her